اکسیژن
اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی برای دستیابی به هوای پاک در کشور

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این سازمان بارها مخالفت خود را در زمینه نحوه فعالیت های نفتی در بستر تالاب هورالعظیم اعلام کرده است.

احمد علی کیخا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: زمانی که می توانند در دریا دکل های نفتی حفر کنند، بنابراین قطعا در تالاب هم می توانند این کار را انجام دهند اما برای اینکه هزینه کمتری صرف شود حاضر به خشک شدن تالاب می شوند.

وی اظهار کرد: خشک شدن یک تالاب سلامت مردم منطقه و به تدریج اهالی محدوده وسیع تری را به خطر می اندازد، بنابراین باید بخشی از درامد ناشی از برخی فعالیت ها در بستر یک تالاب و به طور کلی در طبیعت صرف حفاظت از آن اکوسیستم شود.

کیخا تاکید کرد:سازمان حفاظت محیط زیست مخالف بهره برداری از منابع زیر زمینی مانند نفت و گاز نیست، اما معتقد است باید تمام این فعالیت ها کاملا علمی و همراه با حفاظت از محیط زیست انجام شود.

وی به بروز توفان گرد و غبار چندی پیش در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: این پدیده قطعا نتیجه بی مبالاتی انسان ها و بهره برداری نادرست از منابع و طبیعت بوده است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 10 اسفند 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
پالايشگاه نفت بندرعباسمعاون وزیر نفت با بیان اینکه در حال حاضر در تمام کلانشهرها بنزین با استاندارد یورو ۴ توزیع می شود گفت: حذف کامل بنزین پتروشیمی نیز در دستور کار وزارت نفت است.

به گزارش خبرنگار مهر سید عماد حسینی پیش از ظهر سه شنبه در مراسم اختتامیه چهاردهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست با بیان این مطلب افزود: با توجه به سیاست دولت در راستای حفظ سلامت مردم در حال حاضر بنزین در تمام کلانشهرها با استاندارد یورو ۴ توزیع می شود و بر این اساس حذف کامل بنزین پتروشیمی نیز در دستور کار وزارت نفت قرار دارد.

وی با بیان اینکه وقتی صحبت از محیط زیست می شود تمام جنبه های زندگی را در بر می گیرد از این رو اهمیت بسیار زیادی دارد اظهار داشت: شاید پروژه های صنعت نفت با محیط زیست و سلامت در تناقض باشد بنابراین هنر مسئولان وزارت نفت باید به گونه ای باشد که بین پروژه ها و حفظ محیط زیست و سلامت مردم تعامل و همگرایی ایجاد کند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 6 اسفند 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان محیط زیست گفت: 35 میلیون شهروند در کلانشهر های کشور تحت تاثیر هوای آلوده هستند.

به گزارش ایرنا، ˈ معصومه ابتکارˈ روز پنجشنبه در جمع مردم شهرستان دهاقان استان اصفهان افزود: دولت تدبیر و امید برای حل این مشکل برنامه های متعدد دارد و موضوع را با جدیت دنبال می کند.

معاون رییس جمهوری در خصوص احیای رودخانه های خشک شده، گفت: احیای رودخانه ها و تالاب های خشک شده در راس برنامه های اجرایی دولت یازدهم قرار دارد.

ابتکار افزود: معضلات زیست محیطی کشور از مرز بحران گذشته و به یک چالش ملی تبدیل شده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست بحران آب را یک معضل ملی خواند و گفت: لازم است با رویکرد ملی در حوزه استفاده و تخصیص منابع آب براساس شیوه های علمی از هدر رفت بیشتر آب جلوگیری کنیم.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 18 بهمن 1393برچسب:شهروند,هوای آلوده,بحران آب, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
خبر آنلاین -  گری لوییس * - "نزدیک به ده سال پیش همه چیز بسیار متفاوت بود." این را حسن از ساکنان هامون، واقع در استان سیستان و بلوچستان در جنوب‌شرقی ایران می گوید. او ادامه می دهد: "قایق‌ها در آب بالا و پایین می‌رفتند. ماهی‌گیران به صید روزانۀ خود دست می‌یافتند. تا چشم کار می‌کرد همه جا آب بود و سرسبزی. هامون‌ها زنده بودند."


شوربختانه، این روزها هامون‌ها با وضعیتی متفاوت رو ‌به ‌رو هستند. آب‌هایی درخشان که زمانی ماوای مرغان مهاجر و منبع ماهیان فراوان بودند، از میان رفته‌اند. بسترِ خشک و خالی دریاچه گورستان قایق‌های واژگون و بلا‌استفاده و رها ‌شده است.

حسن ادامه می‌دهد: "ما می کوشیم هشت‌مان گروی نه‌مان نباشد. در نتیجۀ این خشکسالی فاجعه ‌بار تعدادی از ما به قسمت‌های دیگر کشور مهاجرت می کنند."

 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 16 بهمن 1393برچسب:تالاب,سازمان ملل,آب, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه همه باید برای احیای دریاچه ارومیه اهتمام لازم را به کار بریم گفت: ریزگردهای ماسه ای و نمکی حاصل از خشک شدن دریاچه ارومیه تهدیدی جدی برای آینده زیست محیطی شهرستانهای اطراف این دریاچه هستند.

 ایرنا - هادی بهادری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: باید کاری کنیم که دریاچه خشک نشود چرا که هم اکنون با خشک شدن بخشی از دریاچه ارومیه، ماسه های اطراف به سمت بیرون، پیش روی داشته اند.


وی اضافه کرد: اگر در سالهای آینده کاری در این خصوص نکنیم، جاده ارومیه - سلماس با ماسه های سطح دریاچه پوشانده شده و حتی در دیگر مناطق نظیر میاندوآب و مناطق شرقی نیز با همین پدیده روبه رو می شویم.

وی با اشاره به اینکه خطرات زیست محیطی حاصل از ریزگردهای ماسه ای بسیار کمتر از ریزگردهای نمکی است اظهار کرد: ریزگردهای نمکی، مشکلات اقلیمی بسیار بیشتری را در محیط اطراف دریاچه ایجاد می کنند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 8 بهمن 1393برچسب:دریاچه ارومیه,ریزگرد,آب, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان استقرار حدود دو سوم واحدهای صنعتی و خدماتی در شش درصد مساحت این استان و استفاده از سوخت مازوت در نیروگاهها را مهمترین دلایل آلودگی هوای اصفهان دانست و تاکید کرد: به هیچ عنوان در قبال این آلایندگی ها مماشات نخواهیم کرد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان، 'حمید ظهرابی' با اشاره به اینکه اصفهان پس از تهران دومین شهر آلوده کشور است، اظهار کرد: اصفهان بیشترین تعداد واحدهای صنعتی فعال را در خود جای داده و پس از جدا شدن استان البرز از تهران، اصفهان رتبه نخست استقرار صنایع را در کشور به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه توسعه ناپایدار اصفهان اثرات مخرب بسیار زیادی بر محیط زیست این استان داشته است، افزود: بخش عظیم این خسارت در هوای آلوده اصفهان قابل مشاهده است.

مدیرکل محیط زیست استان اصفهان با ابراز خرسندی از تهیه برنامه جامع کنترل کیفی هوای اصفهان در دولت جدید، گفت: استفاده نیروگاه های اصفهان از سوخت مازوت و انتشار حداقل 450 تن گوگرد در هوای اصفهان در شبانه روز یکی از مهم ترین دلایل آلودگی هوای اصفهان بود که خوشبختانه با همراهی و همکاری کلیه مسوولان استان، استفاده از این سوخت در اصفهان به پایان رسید.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 9 آبان 1393برچسب:سوخت,نیروگاه,اصفهان,آلودگی هوا,زاینده رود, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
  رییس محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: بارندگی های مطلوب در مهرماه امسال موجب افزایش 15 سانتی متری ارتفاع آب دریاچه ارومیه شده است.  

'به گزارش جماران به نقل از ایرنا،‌حمید رعناقد' افزود: بارندگی های مطلوب در سال آبی جاری که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش بسیار چشمگیری داشته، باعث شده تا سطح آب دریاچه ارومیه (تراز) با این افزایش به 1270.29 متر برسد. 


وی گفت: با وجود اینکه تراز فعلی آب دریاچه ارومیه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته پنج سانتیمتر کاهش را نشان می دهد، ولی بارندگی های اخیر شادابی و طراوت خاصی به جزایر اطراف این دریاچه بخشیده است. 

رعناقد، تراز اکولوژیک و لازم برای این دریاچه را 1274 متر اعلام کرد. 

انتخاب خبر برای اکسیژن: مهران شمشیر بندی



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 3 آبان 1393برچسب:دریاچه ارومیه,خشکسالی,بارندگی,آذربایجان غربی,سطح آب, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه مساله محیط زیست اولویت جدی ما است گفت: دولت یازدهم افتخار می‌کند که در نخستین جلسه خود موضوع دریاچه ارومیه را مد نظر قرار داد و کارش را با مسایل محیط زیست آغاز کرد.
 

به گزارش خبرگزاری مهر، رییس جمهور در یک گفت وگوی زنده تلویزیونی، دستاوردهای دولت را در عرصه های مختلف سیاست، اقتصاد، جامعه و فرهنگ تشریح کرد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در بخشی از این گفت و گوی تلویزیونی با بیان این‌که دولت در بحث محیط زیست گام‌های بسیار مهمی برداشته است گفت: امروز در شهرهای بزرگ بنزین و گازوئیل نسبت به یک سال گذشته تغییر کرده است و آلودگی هوا نیز کاهش یافته است.

وی با تاکید بر تغییر نوع بنزین و گازوئیل مصرفی در کلانشهرها اظهارداشت: اجرایی شدن برنامه عرضه بنزین و گازوئیل با استانداردهای بین المللی کاهش آلودگی را در پی داشته است هرچند در زمینه آلودگی هوا، سوخت بخشی از مساله به شمار می رود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 24 مهر 1393برچسب:رئیس جمهور,محیطزیست,دریاچه ارومیه,گازوئیل,بنزین, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
عباس محمدیپیش کشیدن بحث تاثیر تحریم‌ها بر تخریب محیط زیست نیز اگرچه به طور کلی درست است، اما جای پرسش است که تا همین چند سال پیش که تحریم‌ها به این شدت نبودند و صدها میلیارد دلار به خزانه‌ دولت واریز می‌شد، چه گلی بر سر محیط زیست کشورمان زدیم؟!
 
زیست بوم به نقل از خبر آنلاین - عباس محمدی*: سخنان آقای روحانی رییس جمهور، در نشست سران درباره‌ تغییرات آب و هوا (تارنمای ریاست جمهوری 1/7/93) از این نظر که می‌توان آن را در ادامه‌ گفته‌های پیشین ایشان (چه در دوره‌ تبلیغات انتخابات ریاست جمهور، و چه در دوره‌ تصدی این مقام) فرض کرد، ارزشمند است.

یعنی می‌توان تصور کرد که سرانجام یک رییس جمهور ایرانی، دست‌کم در سخن راندن از مسایل زیست‌محیطی، پیگیر است. اشاره‌ آقای روحانی به تاثیر تغییر اقلیم بر گسترش فقر و ایجاد درگیری‌های نظامی هم از این حیث که نشان می‌دهد رییس جمهور ما به اثر متقابل مساله‌های اجتماعی و محیط زیستی آشنا است، امیدبخش می‌نماید.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 13 مهر 1393برچسب:تحریم,گرمایش جهانی, تغییر اقلیم,آب,جمعیت, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: طبق گزارش اخیری که منتشر شده دمای جهان در حال افزایش است و تغییرات اقلیم از مهمترین مشکلات حوزه جهانی در بخش محیط زیست است.
 
به گزارش خبرگزاری مهر، هاولینگ شو  شامگاه سه شنبه در جریان دیدار با معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی اظهارداشت: ما در ایران در قالب یک پروژه بر روی تغییرات اقلیم کار می کنیم که نتایج حاصل از گزارش اولیه نشان می دهد که تغییرات اقلیم در 20 الی 50 سال آینده خود را نشان خواهد داد و هوای ایران گرم تر و خشک تر می شود.

وی بالا رفتن تراز آب های آزاد در برخی از مناطق جهان در اثر گرم شدن هوا را نیز از دیگر چالش های مهم دنیا اعلام کرد و افزود: همین موضوع نیز سبب شده تا برخی جزایر کوچک و برخی کشورها به شدت در معرض تهدید قرار بگیرند.

معاون دبیرکل سازمان ملل، وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه را حائز اهمیت خواند و گفت: ما از اقدامات دولت ایران در زمینه دریاچه ارومیه حمایت می کنیم و امیدواریم به نتایج رضایت بخشی برسیم.

هاولینگ شو هدف از سفر به ارومیه را بررسی اقدامات دفتر سازمان ملل در رابطه با برنامه های مشترکی که با دولت انجام می دهد اعلام کرد.

وی ادامه داد: بررسی اقدامات انجام شده دولت و استان برای توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه و چالش های دریاچه ارومیه از مهمترین اهداف سفر بنده به آذربایجان غربی است.

معاون برنامه ریزی استاندار آذربایجان غربی نیز در دیدار با معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: هیئت دولت و شخص رئیس جمهوری مصمم به احیای دریاچه ارومیه هستند.

تقی کهوریان افزود: رییس جمهوری در سفر به آذربایجان غربی به مردم این استان قول دادند که احیای دریاچه ارومیه را در اولویت قرار خواهند داد و به وعده خود وفا کردند و در اولین جلسه هیات دولت بعد از انتخابات ریاست جمهوری دستور اکید برای احیای دریاچه ارومیه را صادر کردند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 4 تير 1393برچسب:دمای جهان - سازمان ملل - هاولینگ شو - آذربایجان غربی - دریاچه ارومیه, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

  نماینده مردم پنج شهرستان سیستان در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان سیستان و بلوچستان پیگیر عقد قرار داد راهبردی دراز مدت با افغانستان، اعلام شده از سوی رییس جمهوری، هستند.

ˈحلیمه عالیˈ روزشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: رییس جمهوری اسلامی ایران در دیدار 29 بهمن سال گذشته نمایندگان استان با ایشان از عقد قرارداد راهبردی دراز مدت با کشور افغانستان خبرداد.

وی اظهار داشت: رییس جمهوری در سفر هفتم فروردین 93 به کشور افغانستان موضوع تالاب بین المللی هامون را مورد تاکید قرار داد و انتظار می رود حق آبه ای جدای از حق آبه سیستان از رودخانه هیرمند، برای این تالاب در نظر گرفته شود.

وی بیان کرد: با توجه به ظرفیت های فراوان تالاب بین المللی هامون و زیستگاه انواع پرندگان، جانوران و تلطیف هوا T این دریاچه می تواند زیست بوم مناسبی برای کشورهای ایران، افغانستان و برخی از کشورهای عربی باشد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: در بیش از 10 سخنرانی انجام شده در مجلس موضوع تالاب بین المللی هامون را مورد تاکید قرار داده و حق آبه ای جدای از حق آبه سیستان برای این تالاب را خواستار شده ام.

وی با اشاره به اینکه وظایف نمایندگان در مجلس پیگیری مطالبات به حق مردم است، افزود: از مسوولان انتظار است خواسته به حق مردم سیستان را اجرایی کنند. 

به گزارش ایرنا، سیستان با پنج شهرستان زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون دارای دو نماینده در مجلس شورای اسلامی است.

هامون به عنوان هفتمین تالاب بین المللی جهان واقع در دشت سیستان در شمال سیستان و بلوچستان از 15 سال پیش به سبب قطع جریان آب رودخانه هیرمند با خشکسالی رو به رو و به طور کامل خشک و تخریب شد.

رودخانه هیرمند از کوههای بابا یغما در مرکز افغانستان سرچشمه می گیرد و پس از طی حدود هزار کیلومتر وارد خاک ایران در منطقه سیستان می شود.

بر اساس قرارداد امضا شده در سال 1350 میان دولتهای وقت ایران و افغانستان سالانه افزون بر 800 میلیون متر مکعب آب سهم سیستان از رودخانه هیرمند و آب ذخیره شده در پشت سد کجکی هلمند افغانستان تعیین و مقرر شد این میزان آب به طور متناوب در طول سال به سیستان جریان یابد. 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 31 خرداد 1393برچسب:سیستان - بلوچستان - هامون - افغانستان - حق آبه, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
ديگر کم‌کم به یک‌سال می‌رسد، روزهایی که صدای ناکوک محیط‌زیست بلند شده و خبر می‌دهد از بلاهایی که در سال‌های گذشته بر سرش آمده است. دست روی هر حوزه‌ای که بگذاری، صدای ناله‌اش شنیده می‌شود. هوایی که آسمانش رنگ باخت، دریاچه‌هایی که دیگر آبی کمرنگ شده‌اند و جنگل‌هایی که هر روز لکه بزرگی از آن روی نقشه رنگ خاک می‌شوند.

عصر ایران - روزنامه شهروند در ادامه نوشت: وقتی در مقابل رئیس سازمانی که صدای محیط‌زیست شده است، بایستی، دل‌نگرانی‌های بسیاری داری که آنها را پرسش کنی و جواب بگیری از گام‌هایی که برداشته شده و گام‌هایی که قرار است، برداشته شود. زمان هر چقدر هم که باشد برای حرف زدن درخصوص روزهای سختی که محیط‌زیست کشور، سپری می‌کند، کم است.

روزهایی که معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط‌زیست از آن به بحران یاد می‌کند و ابایی هم ندارد تا بگوید، اتفاقاتی که در این عرصه می‌افتد سقوط آزاد است. با رئیس سازمانی که حالا خود بزرگترین منتقد معضلات زیست‌محیطی شده، به گفت‌وگو نشستیم، با او از هوایی حرف زدیم که بیش از سه‌سال نفس کشیدیم و به سرطان نزدیک شدیم. از بحران آبی گفتیم که بر سر کشور سایه انداخته و با بی‌تدبیری در سال‌های اخیر به فاجعه تبدیل شده و از روزهایی گفتیم که ابتکار امیدوار بود تلاش‌ها به سرانجام برسد و روزهای خوب به محیط‌زیست لبخند بزند.

 مدتی است که می‌گویید وضع محیط‌زیست کشور بحرانی است و حتی اخیرا در سفر به مشهد هم اشاره کردید که برخی از این وضع با نام سقوط آزاد یاد می‌کنند، اگر بخواهید شرحی از وضع محیط‌زیست کشور بدهید از کجا شروع می‌کنید؟ چون شما به‌عنوان رئیس سازمان محیط‌زیست از هرجا که شروع کنید یعنی آن قسمت بحرانی‌ترین شرایط را دارد.

از جایی شروع می‌کنم که بیشترین تاثیر مستقیم را روی زندگی مردم دارد و بیشترین آثار و عوارض را به لحاظ اجتماعی و اقتصادی بر کشور می‌گذارد؛ مساله آلودگی هوا در راس مشکلاتی است که مستقیما ۳۵‌میلیون نفر از شهروندان را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل سازمان محیط‌زیست اولین موضوعی که به آن پرداخت و اولین جلساتی که پیگیری کرد بحث کارگروه ملی آلودگی هوا بود. در همین خصوص جلسات کاهش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ کشور برگزار شد تا بتوانیم این موضوع را ساماندهی کنیم و فکر می‌کنم نخستین موضوعی است که دولت در آن دستاورد مشخصی دارد؛ بهبود کیفیت بنزین و سوخت ارایه شده در کشور. در این زمینه پیشرفت کردیم، دستاورد داریم اما هنوز کار زیاد است. کارگروه کاهش آلودگی هوا را در اکثر شهرهای بزرگ همچون اصفهان، شیراز، تبریز، اراک، کرج، مشهد و اهواز با حضور و ریاست استاندار آغاز کرده‌ایم.

 موضوع بعدی، بحث آب است. در سال‌های اخیر، تنش‌های شدید آبی در کشور وجود داشته و در عین حال به موضوع هم بی‌توجهی شده است. مخصوصا تالاب‌ها که به صورت جدی شرایط بحرانی پیدا کرده‌اند. دریاچه ارومیه، تالاب بختگان، پریشان و گاوخونی با مشکل مدیریت آب مواجه‌ هستند. در این بخش‌ها، تنش آبی از یک‌سو، بحران مدیریت آب از سوی دیگر بحرانی جدی را رقم زده است. در بخش کشاورزی ۹۳ منابع آب را با راندمان بسیار پایین، مصرف می‌کنیم.

متاسفانه در بسیاری از مناطق سدسازی‌هایی اتفاق افتاده و برداشت از چاه‌های زیرزمینی هم بسیار فراتر از تحمل سفره‌آبی بوده است. در این مناطق، ارزیابی زیست‌محیطی درستی نبوده و الان باعث شده که ما تالاب یا دریاچه‌ای را از دست بدهیم. این اتفاق در سال‌های اخیر رخ داده و تشدید آن هم در ۸‌سال گذشته بوده است که متاسفانه ما شاهد بی‌توجهی‌های گسترده نسبت به مسائل آب در کشور بودیم. این موضوع یک حرکت جدی را می‌طلبید.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 27 خرداد 1393برچسب:ابتکار - محیط زیست - آلودگی هوا - بنزن - بنزین - آب - دولت, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

کارخانه روغن نباتی شیراز آلودگی قطعی دارد و دمل چرکینی شده که باید از شهر برود و اگر زمین اوقافی است تاوان آن را نباید کودکان، جانبازان شیمیایی و کهنسالان شیراز بدهند.

عصر ایران نوشت : مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس گفت: در حال حاضر 10 تالاب طبیعی استان فارس به طور کامل خشک شده است. 

به گزارش فارس، حسینعلی ابراهیمی کارنامی بعد از ظهر امروز در چهل و نهمین جلسه شورای اسلامی این شهر اظهار داشت: اگر مواد سرطان‌زا مانند سموم شیمیایی که در مزارع کشاورزی استفاده می‌شود را کنترل کنیم به احداث روزشمار بیمارستان‌ها نیاز نخواهد بود. 
 
وی افزود: در حالی که خودسوزی دشت‌ها و فرونشست خاک و خشکسالی شدید در فارس آغاز شده به درستی باید گفت قهر طبیعت آغاز شده است. 
 
ابراهیمی ادامه داد: باید برای شیراز تصمیم بگیریم که یکی از هشت کلان شهر آلوده از نظر هوا است. 
 
وی اضافه کرد: مهم‌ترین مولفه در حوزه تاثیر‌گذاری محیط زیست مشارکت مردمی است چنان که در بحث پسماندها شهرداری امکان ندارد بدون همراهی مردم به اهداف زیست محیطی شهری دست یابد. 
 
مرثیه‌ای برای منابع آبی 
 
مدیر کل حفاظت از محیط زیست فارس در ادامه اظهار داشت: ۱۰ میلیارد متر مکعب آب در کشور مصرف می‌شود که ۹.۵ میلیارد متر مکعب آن برای کشاورزی صرف می‌شود و ۷.۵ میلیارد متر مکعب آن از منابع زیرزمینی استحصال می‌شود. 
 
ابراهیمی خاطرنشان کرد: مطالعات ما دو میلیارد متر مکعب کسری مخازن را نشان می‌دهد و هر چند همکاران ما در آبفا ارقام دیگری ذکر کنند در اصل مساله تفاوت ندارد و باید در حفظ این میراث مشترک بین‌نسلی کوشید. 
 
۱۰ تالاب طبیعی فارس خشک شده است 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 19 خرداد 1393برچسب:استان فارس - شیراز - آلودگی هوا - تالاب - , توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

الف - فتح الله آملی (جوادی) - كاري از دستش برنمي‌آيد. نه سرمايه دارد و نه فرياد بلد است. پشت و پناهي هم ندارد. پول هم ندارد. در مقابل هر حمله و هجومي نيز دفاعي بلد نيست. نمي‌تواند از خود دفاع كند. لذا در همه جاي دنيا سعي مي‌كنند كه چهارچشمي از او مراقبت كنند. آنها كه دورنگر هستند و فريادهاي در گلو مانده محيط‌زيست را مي‌شنوند و عقل و هوش درست هم دارند ، همه همت خويش را به كار مي‌گيرند تا به كمك او بيايند. اگر او گلويي براي فرياد و اعتراض ندارد آنها فريادهايشان را به كمك او مي‌آورند چون مي‌دانند هر مرگي كه در اين حوزه اتفاق بيفتد گرچه خاموش است اما مرگ آنها را نيز رقم مي‌زند.

در برخي كشورها قدرت نهادها و سازمانهاي طرفدار محيط‌زيست از قدرت هر پليس و دستگاه حاكمه‌اي هم بيشتر است. اما در ايران، محيط‌زيست متأسفانه نه در دستگاه عريض و طويل دولت حاميان چندان بانفوذي داشته و نه سازمانها و نهادهاي مردمي و غيردولتي و تشكلهاي مردم‌نهاد قدرتمندي برايش پا گرفته‌اند كه بتوانند از آن آنچنان كه بايد حفاظت كنند. به همين خاطر همواره محيط‌زيست يا با تبر صاحبان ثروت روبرو بوده و يا با شمشير صاحبان قدرت... اما محيط‌زيست در هر زمان و هر دوره با مرگ خاموش خود و به قيمت جان خويش درسهاي عبرت‌آموز به ما داده و بر غم و اندوه بي‌تكليفي و بي‌تدبيري و بي‌تفاوتي ما افزوده است.

اين روزها وقتي مي‌شنويم كه از درياچه اروميه تنها كالبد نيمه‌جاني باقي مانده كه دارد نفسهاي آخرش را مي‌كشد فرياد و آه و ناله و فغان از هر سو بلند مي‌كنيم و مرثيه‌سرايي را آغاز مي‌كنيم، اما بيماري را كه به مرحله مرگ افتاده با چه ميزان هزينه و چه مقدار صرف وقت و با چند عمل جراحي مي‌توان به زندگي برگرداند؟ بيماري كه قبل از وخيم شدن بيماري‌اش با اندكي مراقبت و توجه مي‌توانست به اين حال و روز نيفتد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 17 خرداد 1393برچسب:محیط زیست - دریاچه ارومیه - جنگل - سرمایه , توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 من از همه رسانه‌ها تشکر می‌کنم چرا که اگر یک جایی مشکل زیست محیطی است فریاد می‌زنند، چرا که این مسئله، مسئله زندگی مردم و حیات مردم است.

به گزارش بولتن نیوز، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز در جمع کارکنان حفاظت محیط‌زیست و در محل این سازمان گفت: محیط زیست بسیار حائز اهمیت است. یک روزگاری بود که بشر در آغاز صنعتی‌شدن، آثار و عواقب مشکلات و پیامدهای صنعتی‌شدن و مداخلات بشر در طبیعت را به خوبی لمس نمی‌کرد، حتی افتخار می‌کرد که در طبیعت مداخله می‌کند، حتی مدعی بود که این مداخلاتش زیبایی‌افرین است و زندگی را سهل و آسان می‌کند.

وی ادامه داد: بسیاری از پیشرفت‌های علمی شرایط زندگی را برای بشر آسان کرده است، اما همچنان ما می‌بایست اقدامات جبرانی هم انجام می‌دادیم.

رئيس‌جمهور افزود: در گذشته براي اينکه آب خوردن منزل تامين شود حداقل بايد فرد کوزه و سطل را برمي‌داشت و يکي دو کيلومتر مي‌رفت لب چشمه يا نهر يا در برخي شهرها که وضعشان بهتر بود مي‌رفت آب‌انبار، آب انبارهايي که 50 - 40 پله‌اي بود و آن ظرف را پر از آب مي‌کرد و به خانه مي‌آورد.

روحانی اضافه کرد: خداوند بدن را نیافریده برای پشت میز. این بدن آفریده شده برای حرکت و تحرک و راه رفتن، برای اینکه در حد خودش باری را جابه جا کند یا اگر از این روستا می‌خواست به روستای بغلی برود پیاده می‌رفت یا با چهارپا می‌رفت که خود سوار شدن چارپا هم تحرک و ورزش بود.

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: تعارضی بین دنیای مدرن و طبیعت وجود دارد که مثل سنت و مدرنیته است. مدرنیته وقتی می‌آید با سنت مبارزه می‌کند.

روحانی اظهارداشت: فکر می‌کنم اسم سازمان محیط زیست از سال 1350 درست شد. قانون اساسی هم خیلی روشن برای ما راه را بیان کرده که ما نباید محیط زیست را تحریب و  آلوده کنیم که این دو معظلی است که می‌تواند محیط زیست را تهدید کند.

رئیس‌جمهور افزود: معضل آب معضل بزرگی است. سفره‌های آب همه پایین آمده و این خود یک معضل محیط زیست است که آب‌ها را شور می‌کند.

روحانی ادامه داد: من در دولت یازدهم هم خوشحالم و هم افتخار می‌کنم که در اولین جلسه دولت همان طور که قول داده بودم، مصوبه‌ای را راجع به دریاچه ارومیه گذراندیم، خوشحالم که دولت کارش را با مسئله محیط زیست شروع کرد، البته این معنایش این نیست که در مسئله محیط زیست دولت قادر است معضلات را حل کند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 16 خرداد 1393برچسب:روحانی - محیط زیست - دین - مردم نهاد - دولت, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
تصویب آیین نامه اجرایی قانون پیش فروش ساختمانابتکار به تصویب لایحه ارزیابی زیست محیطی در جلسه روز گذشته هیأت دولت اشاره کرد و گفت: لایحه ارزیابی زیست محیطی روز گذشته در دولت به تصویب رسید که می‌تواند بسیار نوید بخش باشد.

دنیای اقتصاد - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به تصویب لایحه ارزیابی زیست محیطی در جلسه هیأت دولت اشاره کرد و گفت: بر این اساس در تمام پروژه‌هایی که مورد تایید شورای عالی محیط زیست است ارزیابی زیست محیطی الزامی می‌شود. 

به گزارش  فارس، معصومه ابتکار پیش از ظهر امروز در اولین برنامه مستقل محیط زیست (اصل پنجاه) که از شبکه یک سیما پخش شد، اظهار داشت: باید درباره مسائل زیست محیطی شاهد تغییر نگرش باشیم به‌طوری‌که برای حفظ منابع آبی کشور آموزش‌های لازم را به کشاورزان ارائه دهیم. 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در ادامه افزود: عده‌ای تصور می‌کنند که محیط زیست چرخ پنجم درشکه است این در حالی است که این تصور اشتباه بوده چرا که محیط زیست فرمان درشکه توسعه کشور است. 

وی در ادامه به بازنگری بر موضوع همیاران محیط زیست اشاره کرد و بیان داشت: باید در موضوعات گذشته این مسئله آسیب‌شناسایی صورت گیرد و در عین حال رویکردی نوین در این باره سرلوحه کار قرار گیرد. 

ابتکار همچنین به تصویب لایحه ارزیابی زیست محیطی در جلسه روز گذشته هیأت دولت اشاره کرد و گفت: لایحه ارزیابی زیست محیطی روز گذشته در دولت به تصویب رسید که می‌تواند بسیار نوید بخش باشد. 

معاون رئیس جمهور یادآور شد: بر این اساس در تمام پروژه‌هایی که مورد تایید شورای عالی محیط زیست است ارزیابی زیست محیطی الزامی می‌شود. 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 8 خرداد 1393برچسب:لایحه - ارزیابی - زیست محیطی - تالاب - هامون, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

نماینده سابق مردم سیستان: مسئولین کشوری و استانی دست از شعار بردارند/یک فاجعه در سیستان در حال وقوع است

 نماینده سابق مردم سیستان در مجلس گفت: به دلیل عدم لایروبی رودخانه ها آب وارد شده از افغانستان دارد به افغانستان بر می گردد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از عصر هامون، تالاب بین المللی هامون با وسعت 560 هزار هکتار و ظرفیت آبی 10 میلیارد متر مکعب هفتمین تالاب بین‌المللی جهان و بزرگ ترین دریاچه آب شیرین کشور است که به زودی باید گفت، بود!
دریاچه هامون سومین دریاچه بزرگ ایران پس از دریاچه خزر و دریاچه ارومیه است. این دریاچه از 3 دریاچه کوچک تشکیل شده که در زمان وفور آب به هم متصل و دریاچه هامون را به عنوان بزرگترین پهنه آب های شیرین سیستان تشکیل می‌دهند.
وجود این دریاچه نقش اساسی در زندگی مردم منطقه سیستان و بلوچستان داشته به گونه ای که این منطقه در گذشته به انبار غله ایران معروف بوده و تا کمتر از دو دهه قبل هر ساله پذیرای بیش از یک میلیون پرنده مهاجر بوده است ولی حالا باید به انتظار خشک شدن این دریاچه بنشینیم.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 8 خرداد 1393برچسب:دریاچه - هامون - حق آبه - سیستان - هیرمند - , توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه امسال 700 میلیارد ریال اعتبار برای احیای تالاب‌ها و همچنین مقابله با ریزگردها تخصیص یافته است، گفت: به منظور مدیریت منابع آب و توسعه پایدار کشاورزی 41سایت جدید در حوزه آبخیز دریاچه ارومیه در قالب همکاری‌های محلی با سازمان محیط زیست همکاری می‌کنند.
 

به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار عصر دوشنبه در مراسم رونمایی گزارش نهایی میزگرد تخصصی بین‌المللی حفاظت از تالاب‌های ایران و همچنین امضای سند همکاری دولت ژاپن در احیای دریاچه ارومیه که با حضور گری لوئیس نماینده ارشد سازمان ملل متحد در ایران و همچنین آکیرا چیبا کاردار سفارت ژاپن و همچنین سایر معاونان سازمان محیط زیست برگزار شد گفت: همانطور که در گذشته هم  همکاری‌های بسیار خوبی در زمینه محیط زیست میان سازمان ملل متحد و ایران برقرار شده،  اراده دولت یازدهم از ابتدا بر این بوده که توجه ویژه‌ای بر حل معضلات محیط زیست داشته باشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تشکیل کارگروه نجات دریاچه ارومیه از روزهای اولیه دولت یازدهم اظهار داشت: در نشستی که اخیرا این کارگروه  برگزار کرد گزارشهای خوبی درباره احیای دریاچه ارومیه ارائه شد.

وی با بیان اینکه  در برخی از ابعاد برنامه‌ها وارد فاز عملیاتی شده‌ایم و گام‌های اجرایی در حال پیگیری است تصریح کرد:  لازمه پیشبرد برنامه‌ها، اراده و توجه جدی دولت و تغییر رویکردها است به طوری که در این خصوص نیازمند انقلاب در مدیریت منابع آب و مصارف کشاورزی،‌صنعتی و شهری هستیم.

ابتکار با اشاره به اهمیت  آگاهی و مشارکت مردم در این خصوص یاداور شد: احیای دریاچه ارومیه یک دستاورد جهانی است و  بدون شک منابع کافی برای احیای تالاب‌ها پیش‌بینی می‌شود البته در این باره نیازمند همکاری‌های بین‌المللی خواهیم بود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 17 ارديبهشت 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
 جاری شدن سیلابهای اخیر ناشی از بارندگیهای مناسب در جنوب شرق کشور باعث آبگیری قسمتهایی از دریاچه هامون شد و حیاتی دوباره به این تالاب بین المللی بعد از حدود ۱۵ سال خشکسالی بخشید.
 
فرارو- به گزارش منابع خبری، با وارد شدن آب به بستر هامون بعد از یک دوره خشکسالی 15 ساله، زندگی و حیات به منطقه سیستان برگشت.
 بر اساس براورد کارشناسان طی هفته جاری کمتر از 10 درصد پهنه 560 هزار هکتاری هامون آبگیری شده که حدود 400 هزار هکتار آن داخل خاک ایران قرار دارد.
 هامون یکی از تالابهای مهم دنیا و بزرگترین دریاچه آب شیرین در سراسر فلات ایران محسوب می شود که مشترک بین ایران و افغانستان و دارای سه بخش هامون پوزک، هامون صابوری(شاپوری) و هامون هیرمند است که در مجموع تالاب بین المللی هامون را تشکیل می دهند.
 این تالاب در سیستان و بلوچستان و در فاصله 200 کیلومتری شمال زاهدان مرکز این استان در حوره آبریز پنج شهرستان زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیم روز واقع شده است. عکس های اکبر توکلی عکاس ایرنا از هامون را در زیر می بینید.


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 10 ارديبهشت 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.